Keukengeheimen

De aluminiumfolie hack om van je fornuis een puinhoop te maken

440views

De aluminiumfolie hack om van uw fornuis een puinhoop te maken

. En als je te lang wacht om de smurrie eraf te halen, voelt het alsof het er permanent zit, hoe hard je ook schrobt. Maar afhankelijk van hoeveel branders je gebruikt, is er een eenvoudige truc om het fornuis zo schoon mogelijk te houden – bedek ongebruikte branders met aluminiumfolie. Natuurlijk werkt deze methode niet als je elke brander moet gebruiken, maar als je bacon kookt op een kwart van het fornuis en je wilt zoveel mogelijk vet op je fornuis voorkomen, dan lost aluminiumfolie het probleem op. En gelukkig is het een volkomen veilige methode.

In plaats van het hele fornuis af te vegen van de onvermijdelijke vetspetters, kun je je richten op het schoonmaken van slechts één van de branders van je fornuis. Dit komt het dichtst in de buurt van een rommelvrije, eenvoudig schoon te maken kookplaat – de grootste wens van elke thuiskok.

Aluminiumfolie is de keukenhack om je fornuis schoon te houden

Volgens Neena is de truc met aluminiumfolie eenvoudig en kan de folie keer op keer worden hergebruikt. Foodblogger Neena zegt dat je de folie moet “verviervoudigen” (waarschijnlijk om het mooi en stevig te maken) en het dan zo moet vormen dat het één brander bedekt. Je kunt ook een tweede versie maken en dat stuk groot genoeg maken om twee branders te bedekken.

Veeg de folie dan gewoon af als je klaar bent, en je kunt de folie hergebruiken; je hoeft het niet elke keer te vervangen als je kookt. Afhankelijk van het merk folie dat je gebruikt, is het veilig bij temperaturen tot 650 graden Fahrenheit, wat betekent dat het volkomen veilig is om op een fornuis te gebruiken, zolang de folie niet in contact komt met het open vuur.

Folie heeft ook veel te bieden in de keuken. Als je merkt dat er vet aan je roosters van je fornuis is blijven plakken, kun je de folie opbollen en gebruiken als een geïmproviseerde spons; het materiaal helpt het vet te verwijderen.

Andere tips en trucs om het fornuis schoon te houden

Zelfs met de op zijn plaats, moet je nog steeds ten minste één brander schoonmaken, omdat je het gedeelte bij de open vlam of het hete oppervlak niet met folie kunt bekleden. In dit geval wil je het oppervlak schoonmaken zodra het volledig is afgekoeld. Hoe langer je wacht, hoe meer vet de kans krijgt om te blijven plakken.

Als je een gasfornuis hebt, maak dan een pasta met water en zuiveringszout; schrob de branders en laat de pasta ongeveer 30 minuten zitten voordat je een microvezeldoek gebruikt om de pasta eraf te halen. Als je elektrische branders hebt, gebruik dan een zachte keukenspons in plaats van een tandenborstel. En als je elektrische branders hebt, gebruik dan helemaal geen zuiveringszout. Gebruik gewoon afwasmiddel en water en borstel de gloeispiralen met een borstel.

Als je eenmaal je fornuis hebt schoongemaakt, voorkom dan dat er zich in de toekomst ophopingen vormen. Kathy Cohoon, directeur van het schoonmaakbedrijf Two Maids, vertelde dat je na elk gebruik een oplossing van azijn en water op je branders moet doen; laat het 15 minuten intrekken en veeg het er dan af. Dit maakt het makkelijker om de branders in de toekomst schoon te maken. Dit maakt het makkelijker om de branders in de toekomst schoon te maken omdat vet zich moeilijk kan hechten aan de met azijn behandelde branders.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.