Keukengeheimen

De liefste vriend van hart en lever. Het wordt steeds vaker gebruikt als suikervervanger

171views

Kan zoiets lekkers ook goed zijn voor je gezondheid? Het blijkt dat ‘Canadees vloeibaar goud’ een grote impact heeft op onze gezondheid als je de basisregels volgt en verstandig toepast.

Ahornsiroop is niet geschikt voor mensen die aan diabetes lijden. Als uw probleem (schimmelinfectie) is, vergeet het dan ook. Goud uit Canada hoort ook niet thuis in het dieet van mensen die proberen af ​​te vallen. Het product bevat veel sucrose en heeft een hoge glycemische index, waardoor het lastig te behandelen is als geneesmiddel.

Tegelijkertijd is ahornsiroop een heerlijke en zeker gezondere vervanger voor traditionele suiker. Dit is waarom je ervoor zou moeten kiezen.

In de vorm van: Waar kan ik suiker door vervangen?

Ahornsiroop – gebruik voor gezondheid en schoonheid

Je vindt het in veel haar- en gezichtsverzorgingscosmetica. Geen wonder: het zou hydraterende, voedende en regenererende eigenschappen hebben. Wij raden het echter vooral aan als toevoeging aan thee of pannenkoeken, toast en gebak.

Probeer zowel de lichtere als de donkerdere versies. Afhankelijk van de kleur kunnen de producten qua smaak verschillen – lichtere zijn delicaat en subtiel, en donkere versies hebben een karakteristieke, “verbrande” smaak. Gebruik zulke donkere siropen in vleesmarinade. Je zult geen spijt krijgen.

Ahornsiroop – voor het hart en de lever

Ahornsiroop is niet alleen heerlijk. Het levert veel nuttige voedingsstoffen, waaronder bio-elementen en vitamine B. Het is een uitstekende bron van antioxidanten en zink. Deze set is van onschatbare waarde bij de preventie van atherosclerose.

Zink ondersteunt de goede werking van de bloedvaten en vooral van het endotheel, dat gevoelig is voor schade veroorzaakt door LDL-cholesteroldeeltjes.

Bijna iedereen kent de kracht van antioxidanten: ze verjongen, voorkomen kanker en verbeteren de hartfunctie.

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Tokio verbetert het consumeren van pure ahornsiroop de leverfunctie. Dit werd bevestigd door laboratoriumtests. Het is waar dat ze op dieren zijn getest omdat ze mensen niet wilden volstoppen met een stevige dosis van een extra bron van koolhydraten, maar in hun conclusies verzekerden de onderzoekers dat ahornsiroop als een van de gezondere zoetstoffen kan worden beschouwd.

De regel is echter eenvoudig: als u gezond en slank wilt zijn, moet u de dosis beperken.

Ahornsiroop voor de darmen en immuniteit

Weinig mensen weten dat ahornsiroop rijk is aan unieke probiotische bacteriën die de darmfunctie verbeteren. Ze zijn zo waardevol dat de wereld overweegt probiotische producten op basis van ahornsiroop te maken voor mensen met een zuivelintolerantie.

Goud uit Canada heeft antibacteriële eigenschappen, maar zal de traditionele behandeling niet vervangen. Het is een waardevolle aanvulling op het dieet, een diversificatie, meer niet. Je hebt echter zeker het recht om met hem te zondigen als je een infectie krijgt. Het versterkt je, verbetert je humeur en – wie weet – misschien helpt het je wel sneller weer in vorm te komen.

Ahornsiroop of honing – wat te kiezen?

Ahornsiroop bevat minder calorieën dan honing en voorziet ons lichaam bovendien van zink, wat gewichtsverlies ondersteunt. Daarnaast is het rijk aan magnesium, dat een belangrijke rol speelt bij de vetverbranding en de vorming van spiermassa bevordert. Helaas zal veelvuldig gebruik van siroop in uw dieet het gewichtsverlies niet versnellen.

We weten echter dat ahornsiroop geen problemen mag veroorzaken voor mensen met een normaal lichaamsgewicht. Honing ook. Volg dus je eigen smaak.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.