Keukengeheimen

De snelle en pijnloze manier om een slacentrifuge schoon te maken

416views

De snelle en pijnloze manier om een slacentrifuge schoon te maken

Als je ooit hebt geprobeerd om een salade te maken met een slacentrifuge, dan weet je dat het schoonmaken van die kleine stukjes sla en groenten uit de groeven een eeuwigheid lijkt te duren. Hoewel je herhaaldelijk kunt spoelen en schrobben, lijken die kleine stukjes groen zich hardnekkig vast te klampen aan de binnenste kom. In plaats van met de hand de overgebleven voedselresten eruit te peuteren om er zeker van te zijn dat je alle restjes krijgt, is er een snelle en pijnloze manier om een slacentrifuge schoon te maken.

Voor het geval je het niet weet, een slacentrifuge is een keukenhulp die koks en thuiskoks gebruiken om sla te wassen. Het apparaat draait rond en gebruikt centrifugale kracht om overtollig water van de bladeren te verwijderen. Hierdoor blijft de sladressing aan de sla plakken zonder dat het waterig wordt.

Niet alles ontsnapt door de kleine gleufjes. Samen met het water kunnen kleine stukjes voedsel zich ook stevig vastzetten in de spleten, waardoor het schoonmaken van je slacentrifuge een uitdaging wordt. Niet getreurd, er bestaat een snelle en pijnloze manier om een slacentrifuge schoon te maken.

Gebruik deze snelle en pijnloze methode om je slacentrifuge schoon te maken

Zodra je hebt genoten van een smakelijk saladerecept – misschien een complexe cobb salade of een eenvoudige salade met een basisazijn – is het tijd om te beginnen met schoonmaken. Gebruik een spons om beide schalen van de slacentrifuge schoon te maken met afwasmiddel en water. Giet vervolgens een flinke hoeveelheid vetbestrijdende afwasmiddel in de slacentrifuge om restjes olie te verwijderen.

Voeg minstens een halve kom warm water toe. Bevestig het deksel en druk de pomp herhaaldelijk in voor een snelle centrifuge. Door de mand in warm, zeepwater te centrifugeren, komen voedselresten los en worden ze uit de mand geperst.

Haal het deksel en de centrifugeeronderdelen met de hand uit elkaar, vooral als het merk ingesloten onderdelen op het deksel heeft die water kunnen opsluiten en gaan schimmelen. Als dat het geval is, schroef dan de lipjes op het ingesloten deel los en trek de pomp van het deksel. Maak de pomp, het deksel en de veer schoon met zeepwater en droog ze goed af voordat je ze weer in elkaar zet.

Als je het nog steeds een uitdaging vindt om alle etensresten eruit te krijgen, is de makkelijkste manier om je slacentrifuge schoon te maken om hem gewoon in de vaatwasser te zetten. Omdat de meeste slacentrifuges van plastic zijn, zijn ze waarschijnlijk vaatwasmachinebestendig. Lees wel eerst de handleiding van het product, want het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Een slacentrifuge schoonmaken is een must

De meeste slacentrifuges zijn meestal gemaakt van plastic en hebben een verwijderbare binnenkom, net als een zeefmand, en een buitenkom die over de binnenkom heen zit. De echte magie gebeurt op het deksel, omdat het een draaiend gereedschap heeft dat de binnenkant draait, waardoor het water door de sleuven in de zeefmand in de buitenste kom komt.

Kleine resten van groente en andere groenten kunnen vast komen te zitten in die gleuven in de zeefmand, en terwijl sla en groenten gezond zijn, is het achterlaten van die stukjes dat niet. Volgens de Centers for Disease Control kunnen bladgroenten en andere groenten en fruit besmet zijn met schadelijke ziektekiemen zoals E. coli, norovirus, Salmonella, Listeria en Cyclospora.

Door voedsel overgedragen ziekten zijn voor niemand leuk, maar volwassenen van 65 jaar en ouder, kleine kinderen, mensen met een verzwakt immuunsysteem en zwangere mensen lopen het grootste risico op ernstige ziekten door voedselvergiftiging. Daarom bestaan er tegenwoordig slacentrifuges.

Als je je slacentrifuge echter niet goed schoonmaakt, is al dat wassen en centrifugeren voor niets geweest, vooral omdat rottende sla (of welk voedsel dan ook) onaangenaam en ongezond is. Als je merkt dat je al die goede bladgroenten vaak verspilt, probeer dan deze tips om het meeste uit je sla en groenten te halen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.