Keukengeheimen

De truc van chef-koks om te voorkomen dat aubergines te veel olie absorberen

438views

Als we niet zwaar willen eten, vermijden we alles wat erg vet of vol olie zit. Zelfs op dieet is het raadzaam om zulk voedsel niet op tafel te zetten.

Aubergines zijn echter heerlijk en het is moeilijk om ze te weerstaan, vooral als we ze ‘paddenstoelachtig’ eten. Bij deze manier van koken is het echter onvermijdelijk om te veel olie te gebruiken, omdat aubergines de neiging hebben om te veel olie te absorberen.

De truc om te voorkomen dat aubergines te veel olie absorberen

Het is makkelijk om van deze groente een lekker bijgerecht te maken, maar hoe zorg je ervoor dat aubergines niet te veel olie absorberen? Het is en kan op veel manieren bereid worden. Sommigen bereiden het gegratineerd, anderen geven de voorkeur aan gebakken of geroosterd, en zelfs met een . Kortom, iedereen bereidt het naar eigen voorkeur. Er is echter één constante: aubergine heeft de neiging om te veel olie te absorberen.

Het is de hoofdrolspeler van veel mediterrane gerechten en daarom is het moeilijk om er afstand van te doen. Een van de bekendste gerechten is ongetwijfeld de aubergine parmigiana. Hij is niet alleen geliefd bij Italianen, maar ook bij toeristen die er op reis in onze steden vaak om vragen.

Zo geliefd zelfs dat enkele bekende merken het hebben bedacht om het in het buitenland op de markt te brengen. Voor een zichzelf respecterende parmigiana moet het broodkruim kunstig worden gemaakt. Er zijn echter mensen die deze knapperigheid opgeven om het niet te zwaar te maken, omdat aubergines de neiging hebben te vet te worden. Er is echter een manier om te voorkomen dat ze kleine oliesponzen worden.

Je moet aubergines niet opgeven. Ze zijn heel nuttig voor het organisme: ze regelen bijvoorbeeld de activiteiten van de lever. Ze houden ook de slechte cholesterol onder controle. Omdat ze veel kalium, fosfor en calcium bevatten, zijn ze essentieel voor het lichaam.

Ze zuiveren het lichaam en helpen bij de bestrijding. Alle voordelen zijn het grootst bij grillen. Bakken moet beperkt worden tot één keer per week. Je kunt alles van aubergine gebruiken: denk eraan dat je met de bladeren kruidenthee kunt bereiden bij abcessen en aambeien, ook handig bij brandwonden. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ook uitstekende vochtafdrijvende en ontstekingsremmende eigenschappen.

De hoeveelheid olie beperken

Je hoeft geen smaak op te geven om een niet te vette en zeker lichtere aubergineparmigiana te maken. Deze methode kan natuurlijk worden uitgebreid. Hoe beperk je de olieabsorptie? Als je ze met eieren moet bakken, kun je alleen het eiwit gebruiken om ze te paneren.

Door dit te doen creëer je een soort barrière voor de olie om in kleinere hoeveelheden in de aubergine door te dringen. Het bakproces is eenvoudig. Giet er wat olie in, dompel ze erin als de olie heet is en bak ze een paar minuten. Als ze klaar zijn, leg je ze op een vel keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Het is aan te raden om het meerdere keren te vervangen.

Wie deze methode wil vermijden, kan . In dit geval, nadat ze gewassen zijn, brood je ze in griesmeel nadat ze goed gedroogd zijn. Nu hoef je ze alleen nog maar te bakken. Je zult merken dat je in beide gevallen aanzienlijk minder olie gebruikt dan normaal.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.