Dranken

Eiwitkoffie ontdekken

112views

Eiwitkoffie: hoe wordt het bereid?

Hoe meer we doorgaan, hoe meer het idee van en toeneemt. Laten we zeggen dat we steeds beter geïnformeerd zijn en dat de sociale media ons veel meer informatie geven over voeding en de heilzame werking ervan. De toegenomen kennis leidt ook tot meer bewustzijn en de zoektocht naar voedingsmiddelen die in de dagelijkse behoeften kunnen voorzien en tegelijkertijd lekker zijn. Uit dit idee worden altijd producten geboren die soms precies met fitness te maken hebben. Dit is het geval met het drankje dat we vandaag zullen bespreken. Dit drankje verbergt zijn ingrediënten niet, namelijk:

Koffie kan in verschillende vormen worden toegevoegd: en er wordt een eiwitbron aan toegevoegd, die van verschillende soorten kan zijn. Wij Italianen drinken eigenlijk dagelijks proteïnekoffie, omdat we gewend zijn de bruine drank met melk te drinken. Het bevat ongeveer elke 100 g, dus een kop melk en koffie levert ongeveer 4/6 g eiwit. Sommige mensen vervangen koemelk door plantaardige melk, maar deze leveren niet altijd dezelfde hoeveelheid eiwitten. Juist daarom is er een groeiende trend om proteïnekoffie te bereiden door plantaardige melk toe te voegen aan de klassieke drank. Deze leveren een eiwithoeveelheid van ongeveer een gram. Een ideale hoeveelheid voor wie een drukke dag voor de boeg heeft of voor wie moet sporten.

Voordelen en eigenschappen

De voordelen van deze drank zijn legio in vergelijking met de geleverde energie, maar we moeten voorzichtig zijn. Laten we eerst naar de voordelen kijken. La wordt erkend als een stimulerend middel voor onze hersenen, terwijl le voedingseigenschappen heeft voor onze spieren. Deze twee factoren maken van dit drankje een uitstekend tussendoortje vóór de training. Op deze manier zal het lichaam gestimuleerd worden en dus beter presteren tijdens de training. Tegelijkertijd herstellen de eiwitten de spieren, zodat we de gebruikelijke pijn na de training vermijden.

Een ander voordeel dat we krijgen is dat cafeïne gebonden eiwitten een versnellend effect hebben op onze stofwisseling. Daardoor kunnen we gemakkelijker afvallen.

Pas echter op voor de valkuilen van onvoldoende consumptie van voedingsstoffen. Wat bedoelen we hiermee? De juiste consumptie (ongeveer 0,30 g per kg lichaamsgewicht), maar vergeet niet dat er minstens 5 maaltijden per dag moeten zijn en dat ze allemaal evenwichtig moeten zijn. Deze moeten Wat is anders het risico? Een dieet met weinig koolhydraten kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat ons lichaam een tekort krijgt. Om energie te krijgen, zal het verbruiken wat het heeft binnengekregen, in dit geval eiwitten. Op deze manier zullen we er op spierniveau geen profijt van hebben, het resultaat zal een afname van spiermassa zijn en dus een oneerlijk gewichtsverlies.

We willen daarom onthouden dat als we besluiten om af te vallen, het altijd het beste is om ons te wenden tot specialisten op dit gebied.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.