Keukengeheimen

Geen tijd? Maak uw geschilde aardappelen in de magnetron

433views

Weinig tijd? Maak uw geschilde aardappelen in de magnetron

Bij het koken moet je rekening houden met veel tijd. Je moet een roomsaus op het fornuis maken, de schotel schikken en dan de aardappelen tot anderhalf uur bakken. Hoewel het gerecht heerlijk is, is het misschien niet zo praktisch als je snel een bijgerecht wilt maken voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Gelukkig kan het met behulp van een ander apparaat veel sneller. Pak gewoon een magnetronbestendige schaal, leg je aardappelschijfjes erop en vul ze met boter, bloem, melk en de kruiden van je voorkeur. Als de schotel klaar is, doe je hem in de magnetron in intervallen van 5 minuten en roer je tussendoor. Je weet dat de aardappelen gaar zijn als ze zacht genoeg zijn om er met een vork in te prikken. Dit zal waarschijnlijk rond de 20 minuten zijn, wat slechts een fractie is van de tijd die ze in de oven nodig zouden hebben.

Je aardappelen bepalen de kwaliteit van het gerecht

Het blijkt dat magnetrons verrassend goed werken om aardappels te koken. Sommige hebben zelfs een speciale “aardappel”-stand. Je kunt de magnetron gebruiken om gebakken aardappels te koken, aardappels zacht te maken voor het pureren en zelfs. Als je echter van plan bent om gebakken aardappelen in de magnetron te doen, zijn er een paar manieren om succes te garanderen.

Ten eerste wil je . Rouwaardappelen zijn het zetmeelrijkst, wat betekent dat ze het luchtigst zijn nadat ze gekookt zijn. Hierdoor kunnen ze ook goed vloeistoffen opzuigen, zodat ze de smaak van gekruide melk aannemen als ze als coquille worden gekookt.

Als je de aardappels in plakjes snijdt, wil je ook proberen om de plakjes zo gelijkmatig mogelijk te krijgen. Dit zorgt ervoor dat elk plakje op dezelfde snelheid gaart en je niet eindigt met een paar te gare en een paar te papperige hapjes.

Voeg wat knapperigheid toe aan de aardappelschotel

Een nadeel van het maken van gebakken aardappels in de magnetron is dat je misschien een knapperige, knapperige topping mist. De warmte van een oven is essentieel voor het bruinen en knapperig maken van voedsel, zoals de gesmolten kaas, en magnetrons hebben die circulerende warmte niet. Gelukkig zijn er een paar manieren om die textuur in de magnetron te bereiken.

Als je je aardappelen extra krokant wilt, kun je ze een paar minuten in de oven bakken. Door de aardappelschotel te braden, wordt de kaasachtige topping bruin en knapperig, terwijl de aardappels van binnen toch zacht blijven. Je kunt zelfs de luchtstroom stimuleren, waardoor de rest van de schotel niet verder gaart, afgezien van het bovenste gedeelte.

Je kunt ook gewoon een extra topping aan het gerecht toevoegen om de knapperigheidsfactor te verhogen. Terwijl je geschulpte aardappelen koken, kun je wat chips fijnmaken. Je kunt ook gekruide croutons of kazige crackers gebruiken. Paneermeel kan ook een heerlijk knapperige topping zijn. Je kunt broodkruimels op een bakplaat strooien en ze in de oven laten knapperig worden, of ze in een pan op het fornuis roosteren. Wat je ook besluit om je geschilde aardappelen mee af te toppen, je kunt er gewoon wat extra knapperigheid over strooien als ze uit de magnetron komen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.