Keukengeheimen

Het hele jaar door verse courgettes: met dit geheim heb je geen problemen meer

413views

Als we boodschappen doen in de supermarkt of bij onszelf, vinden we een grote selectie groenten. In deze tijd van het jaar vinden we een overvloed aan sla, venkel, zuurkool, tuinbonen, radicchio en nog veel meer. Iedereen zou ze bij de hand kunnen hebben. Wie braakliggende grond heeft, of een plekje in zijn eigen tuin, kan ze zonder problemen verbouwen.

Het is fijn om een kleine moestuin te hebben en te kunnen kweken waar we het meest van houden. Naast de mogelijkheid om een biologisch product te eten, zonder enige vorm van behandeling of pesticiden, is het ook mogelijk om het milieu te steunen door duurzame teelt toe te passen.

Maar een andere methode is om thuis op je eigen balkon courgetteplanten te kunnen kweken. Er zijn bijvoorbeeld zelfs vermeerderingen in een eenvoudige terracotta of plastic pot. Maar wat zijn vruchtgroenten? Deze omvatten aubergines, komkommers,. Deze laatste lijken tot de populairste groenten te behoren. Maar is het mogelijk om ze het hele jaar door vers te hebben? We leggen uit hoe met een eenvoudige truc.

Hoe je het hele jaar door verse courgettes kunt hebben

Veel mensen hebben, wanneer het de ideale tijd van het jaar is voor groenten, de neiging om er meer van te kopen. Dit is niet altijd een verstandige beslissing, want soms gebeurt het dat ze in de koelkast worden vergeten en loop je het risico dat alles gaat rotten. Bovendien is het verstandig om de laatste jaren zelfs echt exorbitante hoeveelheden te vermijden.

Degenen die vrije tijd hebben besteden die soms aan het schoonmaken en koken ervan, zodat ze daarna ingevroren kunnen worden en het hele jaar door klaar zijn voor gebruik, zelfs als je minder tijd hebt.

Maar niet alle groenten kunnen worden ingevroren, sommige – ze smaken misschien niet zo lekker als ze ontdooien en we lopen het risico tijd, moeite en geld te verspillen door ze weg te moeten gooien. Het is dus het beste om alleen de hoeveelheid te kopen die je nodig hebt.

Hoewel courgettes veel water bevatten, kun je hun levensduur verlengen met een truc. Ze moeten echter wel op een bestudeerde manier bewaard worden.

Hoe je courgettes op de juiste manier bewaart

Als een van de meest populaire groenten is het ook mogelijk om ze in te vriezen, en de beste manier is om ze in plakjes te snijden en op zijn minst te grillen. Op deze manier is het ook mogelijk om de juiste porties te hebben. Als je ze daarentegen liever altijd vers hebt, is de conserveringsmethode heel anders.

Het hebben van deze groenten, zoals courgettes, betekent dat je nog steeds uitstekende gerechten kunt bereiden.

Ze zijn ideaal voor voorgerechten, of om te gebruiken als bijgerecht, maar ook om een mooie en heerlijke parmigiana te bereiden. Het zal een heerlijke maar minder calorierijke parmigiana zijn, gezien het feit dat ongeveer courgettes slechts , bevatten en rijk zijn aan zink, kalium en magnesium, en rijk zijn aan .

Verse courgettes het hele jaar door

Maar wat is het geheim om ze goed te bewaren? Ten eerste, let op wanneer je ze gaat kopen. Als ze al wat sporen van bederf vertonen, is het duidelijk dat ze weinig zullen meegaan, zelfs als je ze in de koelkast legt. Het kan gebeuren dat ze nat worden, in dat geval is het beter om ze te drogen voordat je ze opbergt.

Wat heel belangrijk is, is waar je ze legt: leg ze altijd in de laden waar je groenten bewaart. Een geheimpje dat we graag met je willen delen, is om ze in een lade te leggen en er kleine gaatjes in te boren, zodat er geen vocht in komt. Als er toch vocht is, wordt het geabsorbeerd door het papier, omdat er luchtcirculatie is.

Op deze manier kun je er ook een paar extra kopen, zodat je ze langer kunt bewaren en ze kunt consumeren wanneer je daar zin in hebt. Zo voorkom je verspilling en bespaar je geld.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.