Keukengeheimen

Het ingrediënt in blik voor Espresso Martinis zonder extra voorbereiding

442views

Het ingrediënt uit blik voor Espresso Martinis zonder extra voorbereiding

Espressomartini’s hebben de afgelopen jaren een enorme opleving doorgemaakt, waardoor sommige experts in verwarring raakten toen ze terugkeerden naar een niveau van populariteit dat misschien niet meer was vertoond sinds hun superioriteit in cocktailbars en restaurants over de hele wereld in de jaren negentig. Maar wat niet verwarrend is, is waarom het drankje zo lekker is: het klassieke recept maakt gebruik van gebrouwen koffie en wodka, een zoetsiroop en koffielikeur, waardoor het een ideale afsluiting is van het drankje waarmee je je dag begint, en het is gegarandeerd een goed moment.

Het enige probleem is dat soms, tegen de tijd dat je klaar bent voor je cocktail, je ochtendcafeïne buzz al lang weg is en de moeite van het zetten van verse koffie om in je drankje te mengen kan aanvoelen als een uitdaging. Gelukkig is er een ingrediënt waarmee je deze stap in het proces kunt overslaan, en het zit in een heel handig blikje. De kant-en-klare Starbucks Espresso en Crème is overal verkrijgbaar bij supermarkten en online, en oneindig handig voor cafeïne onderweg. Maar het helpt je ook om je volgende cocktail te maken door die basis van espresso en een beetje lift van de vooraf toegevoegde room te geven zonder dat je het van tevoren hoeft te bereiden, wat betekent dat je nog sneller dan verwacht kunt gaan zitten om te ontspannen.

Espresso martini in een handomdraai

Het enige wat je hoeft te doen is dit voorgebrouwen koffieproduct uit blik combineren met wodka, koffielikeur en simpele siroop, en je hebt een perfect drankje voor ’s avonds (of ’s middags voor de brunch). En met de energie die je bespaart op het zetten van verse koffie, kun je wat tijd besteden aan inspiratie, want een espresso martini op maat maken is een fluitje van een cent.

Verruil je standaard wodka voor vanille, of zelfs een versie met slagroomsmaak. Of gebruik een andere basisdrank, zoals rum, tequila of grappa. Variaties variëren van creme de cacao tot absint, amaro tot sambuca, en een hazelnootversie doet je denken aan een latte in een plaatselijk café.

Je kunt je simpele siroop ook infuseren met ingrediënten die goed passen in een koffiedrank, zoals rozemarijn of munt. En voor de echte avonturiers is er natuurlijk de Parmezaanse espresso martini, die de nootachtige smaak van de kaas en het geroosterde karakter van je cocktail benadrukt.

Je espresso martini combineren

Als je op zoek bent naar iets meer substantieels om van te snoepen, dan leent deze typische cocktail zich ook goed voor een heleboel combinaties. Er zijn maar weinig dingen die ’s ochtends beter passen bij een sterke espresso dan gebak, en diezelfde affiniteit met zoetigheid geldt ook voor je martini. Alles van klassiek (een voor de hand liggende keuze) om de alcoholische bite in balans te brengen met weelderige

Het is ook gebruikelijk, vooral in Europese cafés, om een klein chocoladevierkantje naast je espresso te vinden. Het is een onbetwistbaar perfecte combinatie, dus aarzel niet om een plakje decadente of een. Als je een meer Italiaanse gevoeligheid wilt omarmen, houd het dan bij een knapperige en nootachtige biscotti die licht zoet is en contrasteert met de milde koffiebitterheid van de drank.

Aan de hartige kant bieden de rijke en gebrande kwaliteiten van koffie een mooi tegenwicht voor romige kazen zoals kaas, en een raakt alle juiste noten en is een perfecte hap voorafgaand aan de maaltijd, en is ook bestand tegen het sterke profiel van een blauwe kaas. Voor iets meer substantie is een herfstsalade een geweldige kanshebber als bijgerecht bij een diner of brunch. Je hebt genoeg tijd om te beslissen hoe je van je drankje wilt genieten met dit handige ingrediënt uit blik bij de hand.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.