Keukengeheimen

Hoe uw magnetron schoonmaken met azijn en citrusvruchten

432views

Hoe uw magnetron schoonmaken met azijn en citrusvruchten

Magnetrons maken het leven zo veel gemakkelijker. Wat wel veel moeite kost, is ze schoonmaken. Tussen aangekoekte etensresten en vloeistoffen die overkoken, worden magnetrons behoorlijk vies als je er niet aan denkt om ze regelmatig schoon te vegen. Deze etensresten verharden vaak aan de binnenkant van het apparaat, vooral als ze niet meteen worden opgemerkt en schoongemaakt, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn.

Gelukkig zijn er op internet een aantal trucjes te vinden om het schoonmaken van dit apparaat makkelijker te maken. Een van de meest gebruikte is om slechts een paar natuurlijke ingrediënten in de machine te doen – water en citrusvruchten of azijn. In een interview met Sabrine Fierman, die voor een duur schoonmaakbedrijf werkt, merkte ze op dat stoom helpt om voedselvlekken in de magnetron los te maken. Door de hitte van de magnetron te gebruiken, helpt de combinatie van stoom en deze zure vruchten gemorst voedsel los te maken en maakt het minder uitdagend om te verwijderen. Dit zorgt voor een snelle en pijnloze reiniging zonder veel schrobben.

Aanwijzingen en vervangingen voor deze methode

Om je magnetron volgens deze methode schoon te maken, heb je een magnetron-veilige kom, water en ofwel een citrusvrucht of azijn nodig. U kunt papieren handdoeken gebruiken, maar een stevige microvezeldoek is misschien nog beter voor deze taak.

Vul de kom eerst met een flinke hoeveelheid water en voeg dan je fruit, citrussap of azijn toe. Magnetron het mengsel vijf minuten op hoog zodat het apparaat opstoomt, en laat het dan een tijdje staan zonder de deur te openen. Door de magnetron een tijdje te laten staan zonder de stoom af te geven, laat je de damp zijn werk doen. Open na een paar minuten voorzichtig de deur, want de binnenkant kan nog heet zijn. Veeg het voedsel vervolgens gewoon weg.

Hoewel citroenen geweldig zijn voor deze hack, werken andere soorten citrus ook. Je kunt een limoen, sinaasappel of zelfs grapefruit gebruiken, afhankelijk van wat je in huis hebt. Citrussap werkt net zo goed – voeg gewoon een paar druppels citroen- of limoensap toe aan het water voordat je het in de magnetron zet. Gebruik witte azijn of appelciderazijn.

Meer tips voor het schoonmaken van de magnetron

Hoewel de stoom en citroen hack geweldig werkt, is die truc alleen soms niet genoeg. Voor vlekken die er zelfs na deze stappen niet afkomen, kun je proberen ze te schrobben met zuiveringszout of een ander mild schuurmiddel. Nog makkelijker dan het schoonmaken van de wanden en het plafond van de magnetron is het schoonmaken van de draaiende plaat – geloof het of niet, deze kan verwijderd worden en door de vaatwasser gehaald worden. Als je geen vaatwasser hebt, kun je het afwassen met afwasmiddel en heet water.

De beste manier om de magnetron schoon te houden is echter preventie. Veel keukenzaken hebben plastic hoezen die ontworpen zijn om over borden in de magnetron te doen. Dit beschermt de binnenkant tegen spetters en kan gemakkelijk in de vaatwasser worden gegooid om schoon te maken. Daarnaast kunnen veel huishoudelijke artikelen worden gebruikt, zoals papieren handdoeken (zolang ze geen metaaldeeltjes of nylon bevatten), waspapier, plasticfolie en glazen deksels. Als een deksel stoom vasthoudt, moet je het na het opwarmen voorzichtig verwijderen. Je kunt het ook gebruiken om vette spetters te voorkomen tijdens het smelten van boter.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.