Dranken

Maak indruk op je gasten door cocktails te serveren met een watermeloenvat

441views

De belangrijkste factor waar je rekening mee moet houden als je een feestje geeft is de smaak van de hapjes die je je gasten voorschotelt. Dat gezegd hebbende, visuals spelen een cruciale rol om ervoor te zorgen dat je eten en drinken zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Je bent ongetwijfeld bekend met het vaak herhaalde idee dat eten begint met de ogen. Een gerecht kan perfect zijn gemaakt en een fantastisch smaakprofiel hebben, maar als het er slordig uitziet, zullen je gasten je zorgvuldig voorbereide hapjes misschien niet helemaal waarderen.

Je hoeft niet verder te kijken dan verfrissende watermeloen om de perfecte feestcocktail te maken. Als je je cocktail echt naar een hoger niveau wilt tillen, kun je overwegen om hem uit een watermeloenvat te serveren. Ondanks het feit dat watermeloen een van de grootste en meest visueel intimiderende fruitsoorten is, zijn er een heleboel creatieve watermeloenideeën die je kunt uitproberen. Door de stevige schil om te toveren in een alcoholvat, maak je op je volgende feestje relatief eenvoudig indruk.

Een watermeloenvat uithollen

Als je besloten hebt om een watermeloenvat te maken voor je borrel, moet je de perfecte watermeloen kiezen voor je project. Een kleinere watermeloen zal minder van je gekozen cocktail bevatten, dus houd rekening met de grootte van je gastenlijst. Het is ook belangrijk dat je een meloen kiest die op tijd rijp is voor je bijeenkomst.

Zodra je de perfecte watermeloen hebt uitgekozen, is het tijd om te beginnen met het snijden van je vaatje. Schrob eerst al het vuil van de schil. Daarna moet je de onderkant van de meloen schaven, zodat de langwerpige vrucht rechtop kan staan. Als je dit kunt doen zonder in het fruit te snijden, blijft je watermeloen waarschijnlijk langer vers. Snijd vervolgens een gat in de bovenkant van de meloen en gebruik deze opening om het vlezige roze fruit te verwijderen, net zoals je bij een pompoen doet. Het gedeelte van de schil dat je hebt afgesneden, moet je opzij leggen, omdat dit later als deksel voor het vat zal dienen.

Bewaar ook wat van de geschepte meloen, waarmee je verschillende watermeloendrankjes kunt maken. Als je echt van watermeloen houdt, kun je zelfs een meloenboller gebruiken om ronde stukken te maken. Deze bolletjes kunnen dienen als eetbare garnering, of je kunt de fruitbolletjes snel invriezen en gebruiken als ijsblokjes.

Het tappen van je zelfgemaakte watermeloenvat

Zodra het fruit grondig is uitgegraven, is het tijd om van de gewijde schil een vaatje te maken. Het plaatsen van het kraantje is waarschijnlijk de belangrijkste stap. Gelukkig is er online een schijnbaar onuitputtelijke voorraad kranen te koop voor je zelfgemaakte drankhouder. Begin met het maken van een inkeping op een kleine afstand boven de afgeplatte bodem met de tapper en gebruik deze inkeping als omtrek voor het maken van een gat in de bolster. Controleer of het gat door de hele schil gaat.

Steek nu gewoon de spie in het gat dat je hebt gemaakt. Er zou een beetje kracht voor nodig moeten zijn, wat aangeeft dat je kraan voldoende afdicht. Ontdoe de slang van je tapkraan van alle watermeloenresten die hij heeft opgepikt toen hij op de meloen zat. Om te controleren of je vaatje waterdicht is, giet je vervolgens een kleine hoeveelheid water in de watermeloen, draai je de kraan open en kijk je of er vloeistof uit de oorspronkelijke opening druppelt. Als je vaatje lek is, kun je ducttape om het kraantje wikkelen tot het goed aansluit.

Er is geen tekort aan heerlijke drankjes om in je watermeloenvat te doen. Een eenvoudig drankje dat zeker in de smaak zal vallen is watermeloenmargarita. Om deze cocktail te maken, mix je de net verwijderde watermeloen tot een vloeistof en voeg je water, ijs, limoensap, suiker en eenvoudige siroop toe. Daarna zijn deze meloenmargarita’s klaar voor de garnering: partjes limoen, takjes munt en een zoutrandje.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.