Keukengeheimen

Houd beslag op je uienringen met behulp van maïszetmeel

439views

Houd beslag op uw uien ringen met de hulp van maïszetmeel

Een smaak is nauw verbonden met het beslag waarin de rauwe uienring gedrenkt is. Wanneer je je favoriet maakt, kan het hele gebeuren een ramp worden als het beslag niet aan de ui blijft kleven. Maar maak je geen zorgen, maïzena kan dit maar al te vaak voorkomende probleem verhelpen. Maïzena wordt meestal gebruikt bij het maken van jus, soepen en sauzen, maar door dit verdikkingsmiddel toe te voegen aan je deegmengsel kun je ervoor zorgen dat het beslag aan de ui blijft plakken. Als je het niet direct wilt toevoegen aan de bloem, kruiden en het water die nodig zijn om het beslag te maken, kun je je uien ook in maïzena dopen.

Waarom werkt het? Uien hebben een hoog vochtgehalte van ongeveer 88%. Dit kan het moeilijk maken voor het beslag om te blijven zitten, maar het zetmeel in maïzena is in staat om dat vocht te absorberen. Daarom helpt maïzena, wanneer je het toevoegt aan je droge ingrediënten, het water in de uienring te absorberen. Dit drogere oppervlak zorgt ervoor dat het beslag zich hecht aan de kwetsbare wanden van de ui, zodat je eindigt met een knapperige, gouden buitenkant van de hele uienring.

Maïszetmeel houdt het vet op afstand

Door maïzena te gebruiken in je uienringenbeslag voorkom je dat de gluten in je bloem taai worden. Dit betekent dat je geen al te taaie textuur krijgt als je in je uienringen bijt. En als extra bonus geeft maïzena dit geliefde gefrituurde gerecht een lichtere smaak. Terwijl maïzena het water uit de uien opzuigt, absorbeert het niet veel olie. Dit betekent minder vet en een beter gefrituurde buitenkant.

Naast het toevoegen van maïzena, moet je ervoor zorgen dat je olie heet genoeg is voordat je je uienringen erin dompelt. Als dat niet het geval is, glijdt het beslag er zo vanaf. De optimale temperatuur is 375 graden Fahrenheit. Daarnaast wil je misschien wat bakpoeder toevoegen aan de droge ingrediënten. Dit ingrediënt helpt luchtbellen te vormen die zorgen voor een knapperige buitenkant. Als je het fijn vindt hoe maïzena helpt bij het beslag voor je uienringen, probeer het dan de volgende keer te gebruiken als je gebakken kip, gebakken courgette of ander gefrituurd voedsel maakt waarvoor je een beslag nodig hebt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.