Keukengeheimen

Je kunt je aanrecht gebruiken om flessen te openen, maar wees voorzichtig

421views

Je kunt je aanrecht gebruiken om flessen te openen, maar wees voorzichtig

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je hebt een fles drank die nog druipt van de condens. Je wilt hem openbreken voordat hij te warm wordt, maar als je de dop eraf probeert te draaien, kom je erachter dat hij niet te draaien is. Hoewel het verleidelijk kan zijn om drank uit blik te nemen om dit veelvoorkomende raadsel te vermijden, is er een wetenschappelijke reden waarom frisdrank zoveel beter smaakt uit een glazen fles.

Hoewel er een voor de hand liggende oplossing is voor de verzegelingssituatie waarin je je bevindt, is het niet altijd mogelijk om in de lade te graven om je flesopener te vinden. Wat als je flesopener verdwenen is, of als je je realiseert dat je er nooit een hebt gehad? Als je in deze lastige positie belandt, kun je de fles op je aanrecht openbreken. Deze methode kan echter je aanrechtblad beschadigen, een schuimende puinhoop in je keuken veroorzaken en zelfs je hand verwonden, dus je kunt het beste voorzichtig te werk gaan.

Hoe kraak je een koude fles open op je aanrecht?

Afgezien van de risico’s is het gebruik van je aanrecht als flesopener een relatief eenvoudig proces, dat je met een beetje oefening en finesse onder de knie kunt krijgen. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat je aanrecht een scherpe rand heeft, zodat de dop van de fles in de hoek kan vallen. Plaats vervolgens de rand onder de lip van de dop en je kunt beginnen met slaan.

Als je fles eenmaal op zijn plek staat, zorg er dan voor dat je goed grip hebt op het lichaam. Je wilt je drankje niet laten vallen en een goede grip zal je hefboomwerking met het aanrecht verbeteren. Dan is het gewoon een kwestie van stevig met de palm van je hand op de bovenkant van de fles slaan. Je klap moet de fles van de dop scheiden en voilà – je hebt een open drankje. Voordat je echter begint met het routinematig openen van je flessen op het aanrecht, moet je je bewust zijn van een aantal mogelijke valkuilen.

Een fles openen met andere voorwerpen

Puur esthetisch gezien kan deze hack schade veroorzaken aan een geverfd of houten aanrechtblad en je keuken ontsieren met kleine krasjes. Bovendien, omdat het soms meerdere pogingen kan kosten om je fles succesvol te openen op een aanrecht, kan het herhaaldelijk slaan op de dop een beetje pijn veroorzaken.

Uiteraard is een klassieke flesopener een veel betere keuze dan het aanrecht, maar als je al alternatieven onderzoekt, is dat waarschijnlijk geen optie voor jou. Gelukkig zijn er naast de truc met het aanrechtblad nog een heleboel andere manieren om flessen te openen. Voor één methode heb je alleen een stuk papier nodig. Vouw het papier verticaal tot het dik en stevig is, vorm dan je doe-het-zelf flesopener in een v-vorm, steek de punt van de v onder de dop van de fles en gebruik je papieren koevoet om hem er in één vloeiende beweging af te klikken. Je kunt ook een tang gebruiken om je fles te openen. Dit barbecuegereedschap heeft een opening ter grootte van een dop in het midden, die je om de fles kunt knijpen voordat je hem met een scherpe draai naar boven openbreekt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.