Keukengeheimen

Kun je zachte kaneelbroodjes maken in een airfryer?

420views

Kun je zachte kaneelbroodjes maken in een air fryer?

Als je denkt aan heerlijke en zoete baksels die bij het ontbijt worden geserveerd, is de kans groot dat je aan decadente producten denkt. Afgezien van het feit dat ze goddelijk ruiken en het hele huis ook als ze vers gemaakt zijn, kunnen ze ook in een handomdraai gemaakt worden. Als je je friteuse gebruikt.

Vraag je je af of je met een luchtfriteuse zachte kaneelbroodjes kunt maken? Het antwoord is ja – als je het op de juiste temperatuur doet en goed let op de tijd die je in de airfryer doorbrengt. Het blijkt dat je de pluizigste en lekkerste kaneelbroodjes tot nu toe kunt maken in slechts acht minuten.

Er zijn een paar manieren om deze mooie ontbijtbroodjes te bakken en . Dus waarom probeer je deze eenvoudige truc uit de air fryer niet eens? Dan kun jij beoordelen of deze kaneelbroodjes luchtiger zijn dan je gebruikelijke lading.

Hoe maak je met een air fryer pluizige kaneelbroodjes?

In tegenstelling tot wat de naam aangeeft, doet een air fryer veel meer dan frituren. Het is in plaats daarvan een convectieoven die werkt met zeer sterke ventilatoren bovenin het apparaat. Deze krachtige ventilatoren circuleren hete lucht zo snel dat ze het voedsel in het compartiment bakken, braden of frituren met een veel hogere snelheid dan een gewone oven.

Er zijn dus voedingsmiddelen die het bijzonder goed doen in een air fryer. Kaneelbroodjes zijn hier een goed voorbeeld van. Dit komt door het zachte deeg en de aanpasbare grootte van dit gebakken goed. Wanneer kleinere broodjes in een airfryer worden gebakken, kunnen ze mooi uit elkaar worden geplaatst. Dit resulteert in een mooie buitenkant die knapperig en goudbruin van kleur is, terwijl de binnenkant zacht en luchtig is – precies zoals ze bedoeld zijn. Of je het deeg nu thuis maakt of in de winkel koopt, de kaneelbroodjes worden net zo luchtig als ze in de airfryer worden gebakken.

Dingen waar je aan moet denken bij het maken van kaneelbroodjes in een air fryer

Het kost moeite om elk gerecht te perfectioneren, en kaneelbroodjes maken in een air fryer is niet anders. Het belangrijkste waar je op moet letten is de temperatuur, die rond de 350 graden Fahrenheit moet liggen, en dat de baktijd ongeveer acht minuten moet duren. Als je ze echter voor het eerst op deze manier bakt, moet je na een paar minuten controleren of ze gaar zijn, want elk apparaat is anders. Bekleed het luchtfriteusecompartiment altijd met bakpapier. Zo maak je niet te veel rommel. Zorg ervoor dat je ze in batches frituurt zodat je ze niet te vol doet.

Om altijd kaneelbroodjes bij de hand te hebben om in de airfryer te gooien, maak je een dubbele of grotere partij van het deeg en vries je een deel in. In feite kun je je verse kaneelbroodjes ook invriezen voor later gebruik als je ze niet allemaal meteen invriest. Haal ze een paar dagen later uit de vriezer, doe het glazuur erop en ze zijn klaar om gegeten te worden als je trek hebt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.