Keukengeheimen

Martha Stewart’s eenvoudige tip om een keukenmachine veilig leeg te maken

442views

Martha Stewart’s eenvoudige tip om een keukenmachine veilig leeg te maken

Culinaire koningin Martha Stewart heeft meer dan een paar keukentips achter de hand en blijft dat doen. Ze heeft zelfs andere beroemde chef-koks geschoold met haar slimme trucs, zoals , die verbaasd was over Martha’s eenvoudige tip voor het veilig legen van een keukenmachine.

Het legen van de inhoud van een keukenmachine kan vaak een omslachtige taak zijn, waarvoor beide handen nodig zijn en die een beetje lastig is voor gebruikers als ze door het deksel, het mes en de opening in het midden van de processor moeten navigeren. In plaats van beide handen nodig te hebben om tegelijkertijd de handgreep vast te houden en het hoofdcompartiment te ondersteunen bij het legen, verwijder je gewoon het mes en gebruik je je vinger om het gat in de bak van de keukenmachine van onderaf te dichten. Dit maakt één hand vrij om te helpen bij het scheppen of lepelen van de inhoud, waardoor het hele proces efficiënter en minder rommelig verloopt. Toen chef-kok Oliver deze tip van Stewart hoorde in een TikTok-video, gaf hij toe dat hij “het nog moest leren”.

@marthastewart

Veel plezier gehad met @jamieoliver in de testkeuken – en hem zelfs een paar goede dingen geleerd! Stream de volledige aflevering van Martha Cooks gratis alleen op @roku. #kooktiktok #foodprocessor #foodtok

Origineel geluid – Martha Stewart

De sleutel tot de perfecte taartkorst

Martha Stewart’s tips voor de keukenmachine houden niet op bij het dichten van het gat voor perfect gieten. De huishoudster raadt ook aan om een keukenmachine te gebruiken om

De pulseerfunctie is de sleutel tot het maken van een heerlijk gerecht in je eigen keuken. Met deze techniek wordt de boter of het bakvet in korte stoten door het bloemmengsel gesneden, in plaats van het er continu doorheen te mengen. Terwijl het mes draait, snijdt het vet in de bloem totdat het mengsel op grove kruimels lijkt. Dit is cruciaal voor het creëren van een schilferige textuur, omdat het ervoor zorgt dat kleine vetzakjes intact blijven in het deeg. Deze zakjes smelten tijdens het bakken, waardoor er stoom ontstaat en er laagjes schilfertjes ontstaan. Door het deeg te pulseren, heb je ook een betere controle over het mengproces en voorkom je dat het vet te veel wordt bewerkt, wat resulteert in een taaie korst. Pulseren helpt ook om het vet gelijkmatig door het deeg te verdelen, waardoor elke hap van de taartkorst gelijkmatig vlakker wordt.

De beste manier om je keukenmachine schoon te maken

is een proces op zich. Weet je nog, al die onderdelen? Het scheiden van het hoofdcompartiment van de standaard, samen met het mes en het deksel, kan een beetje een karwei zijn, maar er zijn efficiënte manieren om deze taak aan te pakken.

De eerste stap is om het apparaat uit elkaar te halen door het mes en alle andere afneembare onderdelen te verwijderen. Vul vervolgens het hoofdcompartiment met warm water en voeg een beetje afwasmiddel toe. Zet de keukenmachine weer in elkaar en zet het deksel goed vast. Zet het apparaat aan en laat het een minuut of twee draaien, zodat het zeepwater de binnenkant kan roeren en schoonmaken. Haal de keukenmachine daarna voorzichtig uit elkaar en spoel elk onderdeel af onder stromend water om zeepresten te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of spons om alle overgebleven etensresten of vlekken voorzichtig weg te schrobben. Droog tot slot alle onderdelen goed af met een schone handdoek of laat ze aan de lucht drogen voordat je de keukenmachine opbergt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.