Keukengeheimen

Waarom u wel twee keer moet nadenken voordat u kip opnieuw opwarmt in de magnetron

415views

Waarom je wel twee keer moet nadenken voordat je kip opnieuw opwarmt in de magnetron

De uitvinding van de magnetron in 1945 heeft het heel makkelijk gemaakt om voedsel te maken, van instant popcorn tot diepvriesmaaltijden – en om de restjes van gisteravond opnieuw op te warmen. Tegenwoordig zijn er veel argumenten tegen het gebruik van een magnetron, van de mogelijke gevaren van straling tot hoe het sommige etenswaren droog en te gaar maakt. Toch gebruiken velen van ons het keukenapparaat om snel eten klaar te maken. Maar hoewel veel dingen prima worden na een rondje in de magnetron, moet je opwarmen indien mogelijk vermijden. Het maakt niet uit of het gaat om gebakken kippenborstjes, knapperige kippenvleugeltjes of gebakken kip van je favoriete keten, want door de tijd in de magnetron wordt gevogelte vaak droog en rubberachtig van structuur.

Waarom? Het heeft allemaal met wetenschap te maken. Kip bevat veel vocht en als je het in de magnetron stopt, verandert de moleculaire structuur, wat resulteert in een taaie textuur. In wezen verhit het vocht in de kip snel zodanig dat het de eiwitten in de kip verandert, waardoor het een nieuwe en veel minder gewenste rubberachtige textuur en smaak krijgt. Je hebt vast wel eens in een stuk in de magnetron gebakken kip gebeten dat niet zo mals was als vers uit de oven, en dat is precies waarom. Bovendien ontsnapt er veel vocht uit de kip, waardoor het krokante laagje of de huid waarschijnlijk klef wordt.

Verwarm kip op het fornuis of in de oven

Overweeg om je kip opnieuw op te warmen op het fornuis of in de oven in plaats van in de magnetron. Voor de ovenmethode snijd je de kip in kleinere stukken om het proces te versnellen. Voeg een beetje bouillon, water of olie toe aan de bodem van de pan, warm het op, voeg dan je kip toe en verwarm het op middelhoog vuur. Zet de knop niet te hoog, anders gaart de kip misschien te gaar. Laat de stukken door en door warm worden en vergeet niet te roeren of om te draaien om ervoor te zorgen dat het gevogelte aan beide kanten warm is. Als je kip opnieuw wilt opwarmen in de oven, ga dan voor een temperatuur van ongeveer 350 graden Fahrenheit om het vocht en de smaak te behouden. Leg de kip in een pan of op een bakplaat, bedek het met folie en bak het tot het door en door warm is.

Als je je afvraagt of je rauwe kip in de magnetron kunt bereiden, denk daar dan nog eens over na. Volgens het (USDA) kan vlees veilig worden gekookt in de magnetron, maar het is moeilijk voor de hitte om bij dikkere delen te komen om bacteriën effectief te doden. Als je besluit om deze route te kiezen, adviseert de USDA om het vlees af te dekken, te roeren en regelmatig te draaien, maar het kost niet veel meer moeite om het in plaats daarvan te bakken, braden of sauteren, zoals we doen met ons recept dat in 45 minuten klaar is. Hoe je de kip ook bereidt of opwarmt (zelfs als je de magnetron gebruikt), zorg ervoor dat de kip een inwendige temperatuur van minstens 165 graden Fahrenheit bereikt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.