Dranken

Mixers in je thuisbar? Kies voor kleine frisdrankflesjes

419views

Een van de beste dingen aan het maken van een thuisbar is hoe aanpasbaar ze zijn. Het samenstellen van je drankenselectie, het met de hand kiezen van je favoriete mixers en het precies naar jouw smaak snijden van je garnering: Deze oefeningen kunnen net zo bevredigend zijn als het genieten van de drankjes zelf.

Het maken van een thuisbar is een persoonlijke ervaring, waarbij elke bar een unieke weerspiegeling is van de maker. Of je nu net begint met het bouwen van je thuisbar, of wilt perfectioneren wat je al hebt, er is een belangrijke suggestie om te overwegen bij het samenstellen van je selectie mixers. Sommige mixologen kiezen misschien voor grote blikjes frisdrank of grote flessen tonicwater als ze hun bar vullen, gewoon omdat ze dat gewend zijn te kopen. Er valt echter iets voor te zeggen om te kiezen voor kleine blikjes frisdrank als je de volgende keer je mixers moet aanvullen.

Door te kiezen voor kleinere blikjes of flesjes frisdrank om te gebruiken als mixers in je thuisbar, kun je ervoor zorgen dat het hele blikje wordt gebruikt elke keer dat je een drankje maakt. Een blikje of flesje voor eenmalig gebruik betekent dat er geen restjes frisdrank overblijven die lang genoeg staan om hun bruis te verliezen. Niemand houdt van frisdrank in zijn cocktail, dus waarom een vermijdbaar risico nemen?

De grote voordelen van klein gaan

Die kleine 7,5-ounce blikjes frisdrank lijken op maat gemaakt voor een thuisbar. Het inslaan van kleine blikjes frisdrank is vooral een goed idee voor degenen onder ons die cocktails meestal één voor één maken, omdat de kleine blikjes frisdrank vaak de ideale hoeveelheid zijn voor een paar individuele drankjes.

Mixers van kleiner formaat werken vooral goed voor eenvoudige cocktails die niet al te veel ingrediënten vereisen. De Dirty Shirley, een alcoholische versie van de Shirley Temple, is een goed voorbeeld van een cocktail met weinig ingrediënten – slechts 4 ons citroenlimoenlimonade, een scheut grenadine, wodka en een kers voor de garnering – dus alles moet vers zijn. te bereiken met een kleiner blikje frisdrank. Pak een blikje gemberbier van 4 ons, doe er een scheutje wodka bij, gebruik een limoenpartje als garnering en voilà – er staat je een verfrissende cocktail te wachten.

Controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum van je mixers om er zeker van te zijn dat je de meest verse ingrediënten serveert. De meeste ongeopende mixers kunnen nog wel een tijdje mee, maar het is nog steeds belangrijk om de houdbaarheidsdatum regelmatig te controleren. Bewaar al die grotere mixers voor een feestje waar je alles zult gebruiken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over restjes die plat of muf worden.

Meer mixideeën voor je thuisbar

Minimixers kopen in plaats van grote blikken of flessen is een goede tip voor afvalbewuste thuismixers. Maar het is niet de enige eenvoudige omschakeling die je kunt maken om ervoor te zorgen dat je kwaliteitsmixers in je thuisbar hebt. Naast het kopen van mixers in kleinere verpakkingen, kun je er ook voor zorgen dat je een constante rotatie van mixers in je bar hebt. Of het nu gaat om bruisende cola, vers geperst sinaasappelsap of tonic, een gevarieerd aanbod is de sleutel tot een goed gevulde thuisbar. Sla geen mixers over waar je persoonlijk misschien niet zo van houdt. Zelfs als je geen sinaasappelsap drinkt, is het niet alleen beleefd tegen gasten die erom vragen, maar het is ook een teken van een complete thuisbar.

Sommige van de meer gebruikelijke mixers zijn waarschijnlijk voor de hand liggend, maar het is ook belangrijk om subtielere mixopties te overwegen die extra uitbarstingen van smaak bevatten. Houd wat zure mix bij de hand voor zoete drankjes, grenadine voor je dirty Shirleys en tequila sunrises, en een selectie smaakvolle bitters voor Negronis en Sazeracs. Je kunt het zelfs nog verder aanpassen.

Mixers zijn een van de centrale elementen voor veel cocktails, dus het is belangrijk om ze de tijd en aandacht te geven die ze verdienen. De volgende keer dat je je thuisbar bijvult, houd het dan fris door mixers zoals frisdrank te kopen in kleinere blikjes en flesjes voor eenmalig gebruik.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.