Dranken

Ontdek de Bellini, de legendarische cocktail van Venetië

472views

Hoe werd Bellini geboren?

In tegenstelling tot veel andere cocktails waarvan de oorsprong en datering onzeker zijn en verhuld zijn om het verhaal te vertellen, hebben we in plaats daarvan een heel specifieke naam en datum. Het was een zonnige ochtend toen de eigenaar en oprichter van een beroemde Venetiaan genaamd Giovanni Cipriani een cocktail uitvond door een druppel

In tegenstelling tot veel andere drankjes die per ongeluk zijn gemaakt, is het doelbewust, bewust en bewust uitgevonden. Het is niet ontstaan ​​uit een fout van een barman, maar uit de behoefte om een ​​nieuw drankje te creëren ter ere van een tentoonstelling van de schilder Giovanni Bellini.

Giovanni Cipriani zei dat de belangrijkste inspiratie bij hem opkwam toen hij de tuniek van een heilige observeerde, geschilderd in een van de werken van de beroemde schilder Bellini. De kleur van de tuniek werd perfect nagebootst in het drankje gewijd aan de zestiende-eeuwse schilder. Zo ontstond de naam genoemd ter ere van de beroemde schilder. Het is geen toeval dat de kleur van het drankje lijkt op die van de tuniek van de Sint.

Het fortuin van de legendarische Venetiaanse cocktail genaamd Bellini

Van Ernest Hemingway tot Orson Welles en Gianni Agnelli, iedereen was gek op Bellini, het drankje met rosésmaak. Omdat het niet bijzonder alcoholisch is, is het geschikt voor elk moment van de dag, niet alleen voor het drinkritueel, maar zelfs voor het ontbijt en voor de beroemde Americano. Het is geen toeval dat Bellini juist in New York groot succes kende, omdat het vooral door vrouwen en tijdens de zondagsbrunch werd gedronken.

Het werd ook een symbool van een tijdperk van luxe en welzijn, van het Italiaanse Dolce Vita en tijdloze elegantie. Bellini verdiende het fortuin van de bar van Giovanni Cipriani en trok beroemde mensen van over de hele wereld aan die nieuwsgierig waren om het beroemde recept te proberen in de bar die het had uitgevonden.

Tegenwoordig is Bellini opgenomen in de IBA-lijst. Om het te bereiden, meng je eenvoudig prosecco en witte perzikpuree in een verhouding van 2:1. Het recept is heel eenvoudig en binnen ieders bereik.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.