Keukengeheimen

Robata de kenmerken van Japans grillen

427views

Japans grillen, Robata genaamd, vindt plaats boven direct vuur en werd populair gemaakt door de . Het restaurant lo en was een soort trattoria waar gerechten met vis, seizoensgroenten en andere lokale producten werden geserveerd. Het eten werd alla robata gekookt, d.w.z. boven direct vuur, en geserveerd met klassieke sake. Laten we alle kenmerken van deze bijzondere keuken ontdekken!

Tomiya Amae, bedenker van robata koken

De, zoals we hebben gezien, is vrij recent en vertegenwoordigt wat de Japanse barbecue wordt genoemd. Toen Tomiya Amae besloot zijn eerste restaurant te openen in Sendai, had hij niets anders gedaan dan , en het was een echt succes.

waar hij ook de lokale vangst grilde. Hij gaf de vis een unieke smaak, anders dan anders, zozeer zelfs dat veel artiesten zich aangetrokken voelden tot zijn faam en zelfs verschillende beroemdheden.

De klanten waren erg dankbaar en er ontstonden gezellige momenten in het restaurant, waarbij iedereen vaak samen rond de haard zat. En dit is precies het doel van de kookterm, die op zijn beurt en verwijst naar een .

Robata-koken is tegenwoordig wijdverspreid in heel Europa

Vandaag de dag is robata-koken wijdverspreid en er zijn overal veel bedrijven opgericht die deze karakteristieke en populaire manier van koken beoefenen. Zelfs in Japan zijn er duizenden verkooppunten geopend waar ze dit doen.

Dit zijn zaken waar al dan niet een kok aanwezig is. Deze etablissementen volgen echter niet langer de traditie, waarbij de robata wordt bereid door een bediende en veel mensen samen eten.

In plaats daarvan wordt in de restaurants, die vandaag de dag nog steeds open zijn, alles volgens de traditie gedaan en . Vandaag de dag worden vis, vlees en groenten echter ook alla robata gekookt. Laten we eens kijken hoe er wordt gekookt in het Robata restaurant in Milaan, geopend door Ronin.

Kenmerken van robata koken

Door voedsel direct op het vuur te koken, robata genoemd, krijgt het een meer authentieke smaak. Robata is en koken wordt afgewisseld afhankelijk van het voedsel. Sommige stukken vlees moeten bijvoorbeeld meerdere keren op de grilltoppen worden gelegd. Onder de grills zitten twee soorten houtskool, de .

Er worden twee soorten hout gebruikt om voedsel te roken. Ronin gebruikt in zijn restaurant in Japan vaak hout dat ook uitstekend geschikt is voor robata koken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat robata, koken boven een direct vuur, om verschillende redenen verschilt van barbecueën. Ten eerste is het koken in de robata gesloten, wat niet het geval is in de brace. Vervolgens is de .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.