Keukengeheimen

Schoonmaken met afwasmiddel is de sleutel tot het verwijderen van aangekoekt voedsel

427views

Schoonmaken met afwasmiddel is de sleutel tot het verwijderen van aangekoekt voedsel

Het schoonmaken van hardnekkig vuil vaatwerk kan lastig zijn. Of je nu te maken hebt met , , of zelfs , soms blijven er gewoon dingen aan plakken die er niet af willen. Weken in water en zeep is een goede startmethode, maar soms kom je daarmee niet helemaal in Clean Town. Je kunt altijd terugvallen op de beste niet-giftige vrienden van de schoonmaker, baking soda en azijn – maar soms werken die niet. En je wilt misschien geen bijtende middelen gebruiken om de klus te klaren, dus waar sta je dan? Als water en zeep het niet doen en zelfs de krachtige reinigingskracht van zuiveringszout en azijn niets uithalen tegen de Gunk-kolos, is er nog een andere optie: afwasmiddel.

Het beste is dat het schoonmaakproces heel eenvoudig is. Je laat het kookgerei gewoon in het afwasmiddel weken en laat het het werk voor je doen.

Afwasmiddel doet het werk voor je

Voor de duidelijkheid, we hebben het hier niet over gewone afwasmiddel. Dat spul kan nuttig zijn bij het schoonmaken, maar voor echt hardnekkige smurrie is afwasmiddel veel krachtiger.

Het is ook logisch dat het effectief is, aangezien het de bedoeling is om te gaan met hardnekkige etensresten die vastzitten op borden, potten, pannen en dergelijke. (Het maakt niet uit of je afwasmiddel in poedervorm of vloeibaar gebruikt; beide werken hier even goed). Als bijkomend voordeel kost het minder – en is het minder bijtend en schurend – dan zwaardere schoonmaakmiddelen.

De eerste stap in het proces is eenvoudig – laat het gewoon weken. Vul het schoonmaakbakje met water tot boven het niveau van de aangekoekte smurrie en spuit of strooi er wat afwasmiddel in (afhankelijk van of je vloeibaar of poeder hebt). Je wilt ongeveer een eetlepel van het schoonmaakmiddel.

Zorg ervoor dat je je kookgerei goed behandelt

Laat de tijd het werk voor je doen. Het moet minstens een uur duren, maar het is prima om het langer te laten staan; echt hardnekkige rommel kun je zelfs een nacht laten staan. Als het klaar is met weken, giet je de vloeistof eruit en veeg je het af met een niet-schurende spons of doek. Die hardnekkige troep zou er zo af moeten komen. Voila – je hebt het kookgerei opgelost.

Het is belangrijk om op te merken dat je dit alleen moet doen met kookgerei dat veilig is om te weken (dat wil zeggen, ). Je wilt je zuurverdiende keukenproducten niet beschadigen terwijl je ze probeert schoon te krijgen. En gebruik nooit een schuurspons op kookgerei met een antiaanbaklaag, want dat maakt het kapot.

De volgende keer dat je te maken hebt met een hardnekkige puinhoop, probeer dan eens afwasmiddel. Het zal je leven een stuk makkelijker maken en het zal je budget niet breken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.