Dranken

Super Bowl 2024 Trendrapport bewijst dat de populariteit van Hard Seltzer niet afneemt

443views

Super Bowl LVIII staat voor de deur en dat gaat gepaard met de jaarlijkse verwachting van episch eten en drinken. Van tot , fans van voetbal (en eten) maken zich al klaar voor de laatste wedstrijd van de NFL van het seizoen. Of je nu van plan bent om onderuit te zakken op de bank of wild te juichen vanaf een barkruk, je hebt een koud drankje nodig om die zoute Super Bowl-snacks weg te spoelen. Bier is misschien de traditionele combinatie van football, maar er is nog een andere drank die een grote rol gaat spelen op de wedstrijddag: harde seltzer.

Volgens een rapport van , hard seltzer is eigenlijk de “meest populaire game day alcohol”. Dit is misschien verrassend voor een sport die bekend staat om zijn alcohol, maar de cijfers liegen er niet om: Toast rapporteerde een stijging van 47% in de verkoop van harde seltzer tijdens wedstrijddagen. Het lijkt erop dat NFL-fans er niet genoeg van kunnen krijgen. Er werd ooit gedacht dat seltzer een beetje een rage was, maar de populariteit blijft groeien en zo te horen zal het op Super Bowl Sunday waarschijnlijk overal in het land in koelboxen te vinden zijn.

De populairste drankjes van dit jaar

In het rapport keek Toast naar de verkoop van eten en drinken tijdens het voetbalseizoen. Om de impact van de sport op restaurants te beoordelen, onderzochten ze specifiek hoe het verkoopvolume op zondag veranderde in vergelijking met het verkoopvolume op andere dagen. Deze analyse werd alleen uitgevoerd in steden met een NFL-team. De verkoopstijging van harde seltzer – 47% – voerde de hitlijsten voor alcohol aan. Pilsbieren kregen minder dan de helft van de stijging (23%) en de verkoop van alle andere bieren steeg met 14%. Veel van de gebruikelijke verdachten vielen in de rij achter harde seltzer, met wijn (23%), whisky (20%) en likeuren (17%) die de top van de lijst naast bier en seltzer afrondden.

De aanhoudende populariteit van seltzer maakt deel uit van een trend die volgens marktanalisten sterker zal worden. Volgens de cijfers was de markt voor harde seltzer in 2023 bijna $19 miljard waard. Dit is nog steeds klein vergeleken met de biermarkt, die onlangs werd gewaardeerd op bijna 700 miljard dollar. Het bedrijf voorspelt echter een jaarlijkse groei van bijna 15% voor harde seltzer tot 2030. Als de trends in de sector zich voortzetten, zullen blikjes seltzer in de toekomst alleen maar gewoner worden op Super Bowl-feestjes.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.