Dranken

De 5 cocktails om de lente kleur te geven

153views

Lente cocktails

In principe zijn het drankjes met een min of meer scherpe alcoholbasis. Ze kunnen verschillende kleuren en zelfs verschillende smaken hebben om aan ieders smaak te voldoen. Er zijn veel ingrediënten en elke combinatie zorgt voor de unieke en perfecte mix die een specifieke cocktail creëert. Er zijn cocktails met een laag alcoholpercentage maar met toevoeging van romige ingrediënten zoals room. Deze worden over het algemeen beschouwd als cocktails of cocktails voor aan het einde van de maaltijd. In andere gevallen is het alcoholpercentage hoger en drink je ze het liefst alleen of met het juiste gezelschap om te mediteren en te ontspannen.

Vandaag zullen we ons echter richten op cocktails die goed passen bij het mooie seizoen dat we nu meemaken. In feite heeft de lente zich dit jaar een beetje als zomer vermomd en daarom kiezen we voor bijzonder koele en dorstlessende drankjes. Dus laten we eens kijken welke speciale cocktails onze lente kunnen kleuren die we ook kunnen bereiden in een alcoholvrije versie die geschikt is voor iedereen.

5 frisse en kleurrijke cocktails

Laten we meteen beginnen met een mooie oranje gekleurde cocktail, we hebben het over de . In wezen wordt hij bereid door gelijke hoeveelheden te mixen (je kunt hem vervangen door een brut mousserende wijn). Maar als je wilt, kun je ook een alcoholvrije versie maken door de champagne te vervangen door frisdrank. Een andere cocktail die naar de lente smaakt is de, onnodig te zeggen, prachtige gele. In dit geval moeten we ons echter omvormen tot echte bartenders. We hebben namelijk een shaker vol ijs nodig waaraan we toevoegen: (15cl), (30cl) (15cl) en (15 cl). Het alcoholgehalte is in dit geval hoger, maar een alcoholvrije versie kan worden verkregen door de ingrediënten op deze manier te vervangen. De Galliano met de helft van de hoeveelheid van de Rum met de , de triple sec met .

De meest verse

We gaan verder met de vetste cocktails en beginnen met een van de beroemdste cocktails ooit. Wat hem anders maakt dan het originele recept is de eenvoudige toevoeging van gemberwortel, die hem een pittig tintje en een speciaal aroma geeft. Ook de alcoholvrije versie is erg beroemd en hierin wordt rum gewoon vervangen door frisdrank. Laten we verder gaan met degene die wordt bereid door het combineren van: (4,5cl), (2cl), (3cl) . Alles wordt in een shaker met ijs gedaan en bijna een minuut geschud. Het resultaat is een schuimig, koel en zoet drankje. Ook hier vervang je de Pisco gewoon door appelsap en frisdrank.

Tot slot sluiten we af met de superaromatische en frisse. We hebben een blender nodig waarin we doen: (100gr), (4cl), (2cl), , en naar smaak. Eenmaal gemengd verkrijgen we een frisse drank met een mooie blauw/paarse kleur. In de alcoholvrije versie vervangen we tequila door frisdrank en cointreau door sinaasappelsap. Na deze opsomming van frisheid en smaken rest ons niets anders dan aan de slag te gaan en alle . Ze zijn perfect voor feestjes en entertainment georganiseerd met vrienden, maar vooral in de alcoholvrije versie kunnen ze ook worden aangeboden aan kleintjes die zich als kleine volwassenen zullen voelen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.