Dranken

Een Beer Old Fashioned geeft je het beste van twee werelden

439views

Er zijn een paar basisdrankjes die je in bijna elke bar vindt – een , een martini, en natuurlijk een . Een klassieke Old Fashioned maak je door bitters en suiker door elkaar te modderen. Daarna voeg je whisky toe en top je het geheel af met een sinaasappelschijfje of -schil, of een cocktailkers (of soms een combinatie hiervan).

Als je een fan bent van deze cocktail, waarom zou je dan niet eens wat anders doen en genieten van een draai aan het standaard drankje? Een lekkere twist om te proberen is een Beer Old Fashioned. Dit drankje heeft de bittere, licht fruitige smaak en kracht van zijn klassieke tegenhanger, maar ook de hartigheid van bier in de mix. Bovendien kan het bier helpen om de sterke smaak van drank in het drankje te compenseren, ook al voegt het eigenlijk meer alcohol toe. Bovendien gaan bier en whiskey perfect samen in een Old Fashioned omdat beide gerst en gist bevatten en een gelijkaardig beginproces van gisting volgen.

Als al dit gepraat over een Beer Old Fashioned je enthousiast maakt om er zelf een te proberen, loont het de moeite om de methodologie achter deze cocktail en de ingrediënten die erin gaan te kennen. Je zult ook willen weten welke variaties je kunt proberen om er je eigen unieke flair aan te geven.

Wat je moet weten over het maken van een Beer Old Fashioned

Om dit drankje te maken, is het eerste dat je moet weten dat je nog steeds bitters gemengd met een zoetstof gebruikt om mee te beginnen. Je kunt de sterke drank en bruine suiker door elkaar roeren, of je kunt een biersiroop gebruiken. Als je voor de siroop kiest, voeg dan gerust andere smaken toe, zoals vanillebonen of misschien citrusvruchten, die je cocktail aanvullen.

Zodra je je bitters en zoetstof hebt gemodderd, is het tijd om je whisky toe te voegen (hoewel sommige mensen graag de whisky met de bitters en suiker modderen). Voor een Old Fashioned heb je een paar verschillende opties wat betreft het type whiskey dat je kiest. Je kunt bijvoorbeeld bourbon gebruiken voor tonen van karamel en vanille of rogge als je een beetje kruidigheid in je drankje wilt.

Als laatste wil je je drankje afmaken. Terwijl sommige mixologen helemaal geen bier toevoegen en het houden bij een biersiroop, de bitters en de whisky, toppen anderen de drank af met een paar ons bier. De exacte smaak van de drank zal variëren afhankelijk van het soort bier dat je gebruikt. Een stout zal je cocktail bijvoorbeeld een stevigere smaak geven, terwijl iets als een amber ale voor een lichter en zachter drankje kan zorgen. Zoek naar bieren die de smaken van je gekozen whisky aanvullen. Garneer zoals gewoonlijk en geniet!

Andere variaties op een klassieke Old Fashioned om te proberen

Als je dol bent op whiskeycocktails, maar eens iets anders wilt proberen dan de Beer Old Fashioned, dan zijn er genoeg andere varianten op dit drankje die je kunt proberen. Een eenvoudige maar heerlijke manier om dingen te mixen is om een . Het toegevoegde vet heeft een toffee, nootachtige smaak die de karamel, vanille en algemene zoete noten in bourbon, rogge en andere whisky’s aanvult. Als het toevoegen van vet aan je drankje niet aantrekkelijk is, kun je nog steeds genieten van toffeesmaken door een , met butterscotch schnapps, te maken.

Een andere manier om met deze cocktail te spelen is het maken van een . Deze specifieke draai heeft slechts drie ingrediënten – whisky, kaneellikeur en hazelnootlikeur. Het resultaat is een nootachtig en suikerzoet drankje dat je puur of met ijs kunt serveren. Of sla de whisky helemaal over en maak er een drankje van. Met zoveel variaties zijn er genoeg manieren om deze klassieke cocktail in een nieuw licht te zien.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.