Keukengeheimen

Juiste pan volgens de hoeveelheid deeg, voor een perfecte pizza

339views

Het pizzadeeg

Een van de eenvoudigste van allemaal is het pizzadeeg, in feite heb je maar 3 ingrediënten nodig om het te bereiden: Uiteraard heeft iedere pizzabakker zijn eigen geheime ingrediënt en geheime dosering. Wat bijvoorbeeld kan variëren is de aanwezigheid van extra vierge olijfolie of meer of minder zout. Een andere variatie ligt in het gebruik van een bepaalde soort bloem in plaats van een andere. Sommigen mengen bijvoorbeeld bloem met griesmeel voor een krokantere pizza, terwijl anderen liever een minder geraffineerde en beter verteerbare bloem gebruiken, zoals type 1.

Thuis zijn we gewend aan degen die een vrij korte rijstijd nodig hebben. De laatste tijd geven veel mensen echter de voorkeur aan degen met weinig gist. Hoewel het uiteindelijke deeg 24 tot 48 uur zal duren, zal het resultaat zeker de moeite waard zijn. Een lichter verteerbare pizza met een intens aroma en een onmiskenbare geur. Welk deeg we ook gebruiken, één vraag blijft ons altijd achtervolgen: ? We krijgen vaak een pizza die overloopt in de oven en soms, door de te grote massa in de pan, ondergaar blijft. Je zult blij zijn om te weten dat er eigenlijk een onfeilbare techniek bestaat waardoor je nooit meer een fout maakt in de pan en je altijd een .

Hoe kies je de juiste pan

Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we, meer dan het kiezen van de , voor elk bakblik moeten weten hoeveel er in moet. Dit is belangrijk omdat we het hebben over een deeg dat zal rijzen in de oven en dus in grootte zal variëren. Daarom moeten we weten hoeveel deeg we in een bakvorm moeten doen, afhankelijk van het resultaat dat we willen verkrijgen. Als we bijvoorbeeld een dunne pizza willen, moeten we één berekening uitvoeren, als we een hoge willen, een andere. Uiteraard hebben we het hier over eenvoudige pizza’s in een bakblik, het soort dat we meestal thuis maken. Dus laten we eens kijken hoe we ons moeten gedragen afhankelijk van het type pan.

Als we er een gebruiken, de klassieke die voor deze bereiding worden gebruikt, moeten we een berekening gebruiken die we op school hebben geleerd: Laten we een voorbeeld nemen om het beter te begrijpen als we een groot bakblik van 40 x 40 gebruiken, is de berekening die we zullen maken 40x40x0,5 = 800. De hoeveelheid deeg die we in dit geval zullen gebruiken is dus 800g.

Maar hoe zit het als de bakvorm rond is? In dat geval hebben we de lengte van de straal van de cirkel nodig. Als we dat weten, hoeven we alleen deze berekening uit te voeren: . Laten we een praktisch voorbeeld nemen om het te begrijpen, als onze bakplaat een straal van 20 cm heeft, dan is de berekening die we maken: 20x20x3,14×0,5= 628. Dit resultaat kan natuurlijk naar boven of beneden worden afgerond, de variatie zal erg klein zijn.

Het deeg variëren op basis van het resultaat

Ik een beetje afhankelijk van het eindresultaat dat we willen bereiken. Als we bijvoorbeeld een p Regardless willen van de pan die we gebruiken en dus van de berekening die we gaan maken, is er maar één gegeven dat we moeten veranderen, en dat is het laatste. Voor een dunne pizza zullen we vermenigvuldigen met voor een medium pizza met terwijl voor een hoge pizza dezelfde berekeningen kunnen worden gedaan voor de , met behulp van de laatste twee stukjes informatie.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.