Keukengeheimen

Voor een robuustere Alfredo-saus heb je een scheutje kippenbouillon nodig

171views

Voor een robuustere Alfredo-saus heb je een scheutje kippenbouillon nodig

Van pittige tomatensaus tot vlezige ragu of kruidige knoflook en olie, een stevig bord pasta is het perfecte canvas voor een hele reeks smaakvolle toppings. Maar als je zin hebt in iets bijzonder rijks voor het avondeten, dan kun je niet fout gaan met een . Het is kaasachtig, romig en oh zo decadent, en het past goed bij vrijwel elk type noedel dat je bij de hand hebt, inclusief vlinderdasfarfalle, buisvormige penne of de meest traditionele combinatie, lange reepjes fettuccine.

Hoewel het waar is dat er weinig te verbeteren valt als het gaat om de romige creatie, die in 1914 in Rome zou zijn uitgevonden door de Italiaanse chef-kok Alfredo di Lelio, hebben zelfs de meest geliefde en gevestigde recepten het potentieel om te evolueren. Als je het ons vraagt, ligt het geheim van een smaakvollere en robuustere Alfredo-saus in de vorm van kippenbouillon. Ja, dat lees je goed. Hoewel kippenbouillon misschien niet het eerste is dat je denkt te mengen met boter, slagroom en Parmezaanse kaas, de drie traditionele ingrediënten voor Alfredo-saus, trekt de vloeibare toevoeging zeker zijn gewicht. Kippenbouillon doet niet alleen uitstekend werk om de saus op te vullen, het voegt ook een hartige, zoute smaak toe die het gerecht onmiddellijk naar een hoger niveau tilt.

Andere manieren om je pasta te upgraden Alfredo

Een van de meest gebruikelijke manieren om van pasta en Alfredo-saus te genieten, is natuurlijk door het te combineren met kip. Het is onnodig om te zeggen dat elk Alfredo-gerecht met kip een serieuze boost krijgt door de toevoeging van de bouillon, omdat het de perfecte aanvulling is op het vlees en de smaak ervan helpt benadrukken. Onze receptontwikkelaar Jessica Morone is fan van het toevoegen van het extra ingrediënt en gebruikt het in haar eigen recept. Daarin stelt Morone voor om één kopje kippenbouillon te mengen met twee kopjes slagroom, en de kipfilets langzaam te laten koken in de saus voordat je de Parmezaanse kaas en pasta toevoegt. Een met bouillon versterkte Alfredo-saus hoeft echter niet met kip te worden gecombineerd om het de moeite waard te maken. Het is net zo goed geserveerd met gewone pasta als met garnalen, tortellini of zelfs groenten.

Als je echter op zoek bent naar andere manieren om je Alfredo-gerecht een upgrade te geven, kun je ook de tip van Morone overwegen om je pasta direct in de saus te koken. Het is een tijdbesparende hack die er ook voor zorgt dat je noedels diep doordrenkt raken met de rijke, hartige smaak van de Alfredo-saus. Het resultaat? Een perfect mals, goed afgerond hapje boordevol romige decadentie. We zijn er zeker van dat chef-kok Alfredo zelf de upgrade zou goedkeuren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.