Dranken

De ranglijst van de beroemdste rum ter wereld

173views

Rum uit verschillende delen van de wereld heeft een unieke smaak op basis van lokale ingrediënten. Gezien de stijgende populariteit van rum is de concurrentie aanzienlijk toegenomen. De rijke en complexe smaak werd alleen aan drankjes toegevoegd en werd op zichzelf enige tijd niet gewaardeerd. Laten we samen de beste ontdekken.

Goslings Rum

het heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1806 toen het Groot-Brittannië verliet naar Bermuda. Bij zijn aankomst begon hij met het distilleren van wat bekend zou worden als Goslings Rum, donker van kleur en glad van afwerking.

Goslings rum heeft een rijke, dikke en heerlijke smaak. Het drinkt goed, het heeft een aanvankelijke zoete smaak van zoethout, gevolgd door een vleugje hitte en kruiden.

Het blijft op de tong hangen met een licht bittere afdronk. Als je het gemengd wilt proeven, kun je rum en Coca Cola maken. Als alternatief kunt u het mengen met .

Meest bekende rum ter wereld: Ron Barceló Rum

De geschiedenis van rum gaat terug tot 1929. Julian Barcelo arriveerde dat jaar in de Dominicaanse Republiek met als doel de beste rum ter wereld te produceren.

Een jaar later richtte hij een bedrijf op en sindsdien heeft hij een aantal van de beste rum ter wereld gebotteld. Ron Barcelo Rum heeft de heerlijke kleur van lichtbruine suiker. Deze rum heeft een initieel aroma van houtkruiden met een minimale alcoholverbranding. Gevolgd door tonen van butterscotch, amandel, bananenschil en sinaasappel.

Diplomatieke rum

Het is een van de beste en hoogste kwaliteit rum in de Verenigde Staten. Het bedrijf dat het produceert, wordt door een familie gerund en volgt het hele productieproces, inclusief het gebruik van vers bergwater.

Dit product heeft verschillende smaken, waaronder gember, kaneel, sinaasappel, pure chocolade, kerstcake en karamel. Dankzij de melasse is deze rum aanzienlijk zoeter.

bacardi

is een van de beroemdste rummerken ter wereld, die op 4 februari 2022 bestaat. Het bedrijf heeft in de loop van de tijd zijn vakmanschap aangescherpt en een van de meest drinkbare en populaire rum op de markt gecreëerd.

Witte rum rijpt minimaal een jaar in witte eikenhouten vaten. Lichte rum wordt gefilterd en dit proces verwijdert een deel van de zoetheid en specerijen die gepaard gaan met donkere rum.

Appleton Zomer21

het is een van de beste Jamaicaanse rum, die een geschiedenis heeft die al meer dan 270 jaar duurt.

Voor de productie wordt gefilterd water gebruikt, waardoor het een unieke smaak krijgt: bovendien rijpt het 21 jaar in eikenhouten vaten. De smaak is vanille en peperig en heeft een basis van chocolade, noten en .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.