Dranken

Luchtvaartcocktail: geschiedenis en recept voor de honderdjarige cocktail

106views

Luchtvaartcocktail: geschiedenis

In de barman van de creëerde een kundige mix van ingrediënten die resulteerde in een zeer elegante cocktail. De barman is en is de vader van de. De lichte kleur swingt , een onmiskenbare van en doorsneden door de harsachtige tonen van . Alleen al de beschrijving doet ons denken aan een elegant, verfijnd, uniek drankje, en dat is precies waar de Aviation cocktail voor staat. De geschiedenis van de cocktail is vrij oud, maar ondanks zijn leeftijd geniet dit drankje niet het succes dat het verdient. En waarom niet?

Het ingrediënt dat de cocktail zijn bijzondere en elegante kleur geeft is een Dit wordt “” genoemd en is niet erg gemakkelijk te traceren, althans niet in het verleden. Daarom is er altijd een ‘gladde’ versie van de cocktail geweest waarin deze likeur niet werd gebruikt. Tegenwoordig is viooltjeslikeur echter makkelijker op te sporen en ligt het in veel winkels voor een betaalbare prijs. Het is de moeite waard om een fles te kopen om deze cocktail te maken die je meteen zal overtuigen.

Hoe te bereiden en te combineren

Eerst moeten we een klein kopje pakken. We doen er een paar ijsblokjes in en zetten het goed koud. Dan nemen we een shaker en doen er 3-4 ijsblokjes in: Nu hoeven we alleen nog maar krachtig te schudden gedurende ongeveer dertig seconden. Na deze tijd verwijderen we het ijs dat we in het glas hadden gedaan, zodat alleen de drank in het glas komt, zonder ijs- of citroenresten. Nu hoeven we alleen nog maar delicaat te genieten van de ‘laat je bedwelmen door de rustgevende geur.

Hieronder volgen de verschillende ingrediënten:

Een goede cocktail verdient het ook om gepaard te worden met de juiste gerechten om versterkt te worden. In dit geval moeten de delicate toetsen van violet worden gecombineerd met gerechten met een sterke smaak. De Italiaanse voorgerechten die er perfect bij passen zijnAls we het aan de andere kant willen combineren met een meer etnisch gerecht, dan kunnen we kiezen voor een . Maar de perfecte match is zeker de .

Welke combinatie we ook kiezen, of zelfs als we besluiten er alleen van te nippen in het gezelschap van vrienden terwijl we kletsen, het zal de juiste keuze zijn.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.