Dranken

Oploskoffie is niet altijd de tweede keuze

151views

Oploskoffie

Voor velen is oploskoffie absoluut geen vervanging voor klassieke espresso of mokkakoffie. In principe komt dit deels omdat ons land een sterke affiniteit heeft met de bruine drank, en deels omdat het voor Italianen . Maar laten we ook zeggen dat er vooroordelen zijn en dat het eigenlijk al vele jaren achter ons ligt. Er was een tijd dat oploskoffie eigenlijk een product was van , omdat het werd gemaakt van bonen van slechte kwaliteit. Simpel gezegd, als we dezelfde bonen hadden gebruikt om espressokoffie te maken, zouden we daar waarschijnlijk ook niet tevreden over zijn geweest. We moeten ook rekening houden met de productietechniek die tegenwoordig wordt gebruikt.

Ooit was het product extreem bitter en smaakte het bijna verbrand. Tegenwoordig wordt een van de vaste en aromatische bestanddelen van de koffiebonen gebruikt. Deze worden eerst gebrand, gemalen en dan, dankzij kokend water en hoge druk, wordt een super geconcentreerde en aromatische koffie verkregen. Deze stap wordt gevolgd door dehydratatie, waardoor de siroop in feite verandert in o Deze techniek maakt het mogelijk om meer . We kunnen het dus geen bijproduct of tweede keus noemen, maar gewoon . Het belangrijkste is dus om melanges te kopen van . Tenslotte is oploskoffie ook veel veelzijdiger dan traditionele koffie.

Gebruik in de keuken

Waarschijnlijk verwerpen we dit a priori omdat we het ons alleen en uitsluitend voorstellen als . Toch kun je er zoveel recepten mee maken in de keuken, zowel zoete als hartige. In ieder geval is het onmisbaar om mee te nemen, vooral als je naar het buitenland reist, om een kwaliteitsproduct te hebben, zelfs als je geen klassieke espresso in een bar hebt. In de keuken is het onmisbaar voor de bereiding van de zachte en heerlijke zomerbereiding op basis van ijs, suiker en oploskoffie. Het is ook onmisbaar voor de bereiding van desserts met koffiesmaak in het algemeen. Als we koffie in poedervorm zouden gebruiken, zouden we niet hetzelfde resultaat bereiken omdat we de koffie eerst zouden moeten infuseren.

De koffie heeft juist het vermogen om te smelten en een intens aroma te geven, ook al wordt het in kleine hoeveelheden gebruikt. Wil je een intens aroma of een van je taarten bereiden? Dan kun je niet zonder deze versie van koffie. Hetzelfde geldt voor elk dessert. Er is ook geen tekort aan hartige bereidingen. Ideaal is voor de of voor het maken van begeleidende stukken vlees die de neiging hebben delicaat te zijn, zoals kip. We moeten oploskoffie dus noodzakelijkerwijs opnieuw evalueren als een .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.